VELVET SPRAY CHOCOLATE DESSERT zamsz spożywczy w sprayu brązowy 250ml
Bezpieczny system płatności
Natychmiastowa dostawa na terenie całej Polski
14 dni na ewentualny zwrot produktu
VELVET SPRAY PROFESSIONAL BRĄZOWY CZEKOLADOWY - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu z dwiema wymiennymi końcówkami, które pozwalają na uzyskanie zróżnicowanego efektu końcowego (w opakowaniu zamszu pod nakrętką znajduje się dodatkowa końcówka do dekoracji). Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego, białej czekolady oraz oleju roślinnego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej.
Sposób użycia:
-
zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 50℃ przez około 10-15 minut,
-
energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
-
równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,
-
po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
-
wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
-
w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: tlenek żelaza (E172), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowanie barwnika: zgodnie z 05.4 dekoracje, powłoki - quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
-
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
-
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
- do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, czekolady, czekoladek, pralin itp.