• Nowy
zamsz limonkowy

VELVET SPRAY LIME GREEN zamsz spożywczy w sprayu zielony limonkowy 250ml

 

Bezpieczny system płatności

 

Natychmiastowa dostawa na terenie całej Polski

 

14 dni na ewentualny zwrot produktu

68,00 zł
Brutto
Ilość
W magazynie

VELVET SPRAY PROFESSIONAL ZIELONY LIMONKOWY - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu z dwiema wymiennymi końcówkami, które pozwalają na uzyskanie zróżnicowanego efektu końcowego. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego, białej czekolady oraz oleju roślinnego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej.

Sposób użycia: 

  • zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 50℃ przez około 10-15 minut,

  • energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),

  • równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,

  • po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,

  • wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,

  • w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.

Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: błękit brylantowy (E133), luteina (E161b), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392); dozowanie barwnika: zgodnie z 05.4 dekoracje, powłoki - 300 g/kg produktu końcowego.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej; ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.

Zastosowanie:

  • do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,

  • do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),

  • do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,

  • do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, tortów, tortów musowych, ciast, czekolady, czekoladek, pralin itp.

Opis

Waga
250 ml

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password