Masy cukrowe 8 produktów w tej kategorii
Stworzenie masy cukrowej o idealnej strukturze to prawdziwe wyzwanie, z którym nawet najlepsi cukiernicy miewają problemy. Odbiorcy Twoich wypieków dostrzegają natomiast wyłącznie sam efekt końcowy, czyli to, co z tego tworzywa uda Ci się wykonać. Zaoszczędź swój czas i odciąż się w kuchennych wojażach, sięgając po najlepsze gotowe masy cukrowe. Jeden obowiązek mniej = pełna koncentracja na dekorowaniu wypieków.
Cukrowe masy pobieramy wyłącznie od renomowanych i zaufanych producentów. To gwarancja najwyższej jakości pod względem ich trwałości, plastyczności, estetyki i wydajności. Dzielimy je na dwie grupy. Pierwszą tworzą masy miękkie, charakteryzują się idealnie elastyczną strukturą — możesz obłożyć nimi przygotowane ciasteczka, muffinki i torty, maskując ewentualne nierówności masy i uzyskując jednolity kolor powierzchni. Druga grupa to masy twarde, uzyskujące wysoką plastyczność w trakcie obróbki. Możesz wykorzystać je do tworzenia figurek na tort, obramowań i uroczych małych dekoracji, mając pewność, że po wykonanej pracy masa zastygnie i stanie się twarda. Każdy przygotowany z niej element trwale zachowa nadany mu kształt.
Różnorodne gramatury, niekończące się opcje kolorystyczne i specjalistyczne formuły o konkretnym przeznaczeniu. W tej kategorii znajdziesz każdy typ masy plastycznej, jakiego tylko potrzebujesz. Zapewnisz sobie niesamowitą swobodę artystyczną, która stanie się zachętą do twórczej pracy nad wizerunkiem wypieków. Od tej pory nic nie będzie Cię już ograniczać. Zawsze zdołasz zrealizować swój cukierniczy pomysł, który tylko przyjdzie Ci do głowy.